fbpx

Metersvis med bygda

Topptur og «milevis med bygda» he tatt heilt a i det siste. Folk klatre høyt å lenge for å sanke poeng. Å i deia virus-tiane så skjønne æ di godt. Det er ånkli snadder å få lufta sæ litt.

Dei a dykken som kjenne mæ litt, vett jo at det er ikkje så allverdens undertegnede verken klatrer ellår vandrer. Bildane mine kan nok kanskje indikere at det ligger mange mil bak, men så er det ikkje.

Når en blei fødd med altfor korte bein, å med ei mor som hadde kronisk dårlig tid, så lærte æ tidlig å bli effektiv. Noen vil kanskje påstå at æ kan være dåven, men det æ effektiv det heide altså.

Nærliggans å tru at det er fleire effektive folk der ude som trives i bil…i bil rett i sia skau å hei. Deia plassane passe harli godt både for effektive folk med kronisk dårlig tid, men øu for dei som ikkje he bein som virke så godt lengår.

Mi he ei fantastisk bygd med mange flotte plasser. Mi mangle sjø å hav, men Ålefjær regne mi vel egentlig for våres. Skolle det bryde ud ein krig mellom oss å byen så æ Ålefjær noe a det føste mi ville ha tatt.

V veis ende på Smååsane
Frå Piren v Bommen

Blåveis å Kvidveis er alltid stas å fotografere, tykke æ. Du trenge verken å reise langt ellår å se godt for å finne dei. Blåveisane er jo temmelig sjeldne, men du finne di rett i sia veien…av å te jaffal. Æ blei tipsa om ein «flokk» oppi Sirikilen, æ fant øu fleire rett nerforbi avkjørselen te Skjervedal . Langs med veien rett ette Bommen så va der øu noen.

Skjerkedalen
Sirikilen

Der va i hondrevis i Sirikilen, trengte mest ikkje gå ud a bilen eigång.

Sirikilen

Kvidveisane spretter jo opp øve alt, men di æ ikkje mindre flotte fordeom. i helja så luska æ mæ øve kommunegrensa, Æ stoppa rett hittforbi «huset på prærien» på vei mod Ålefjær. Der visste æ at det vokste ein skokk a di på begge sie a ein bekk. Det æ enklåre å fotografere di onnenifrå hvis di vekse i ei skråning.

huset på prærien
huset på prærien

Når en føstens he bjønt å krybe rondt i grøfta, så kjæme en øve litt a hvert som kan fange interessen. Midt i kleivane opp te Drivenesvannet så kåm æ øve noen hønngamle brennevinsflasker som naturen va igang med å ta hånd om. Brennevinsdrivhus?? Ånkli fortærans at denslags blir slengt sånn ifrå sæ, men æ stussa litt når æ så detta planteskuet inni der.

Driveneskleiva
Driveneskleiva

Rett på hisia æ veien så renne bekken ner ifrå Drivenesvannet. Der kan du finne fleira små fossefall. I si tid så tru æ det mæ ha regjert en bever øu der, for det ser ud te å være restane a ein beverdemning.

Driveneskleiva
Driveneskleiva

Hvis du ter oppøve Rv9 så tykke æ du skolle ta et stopp på Kile. Både vintår å sommår så tykke æ det æ noe å fotografere der. Deia bildane knipsa æ ud a bilvinduet. Godt å varmt å med nitimen på radioen.

Kile
Kile

Det gjenge an å ta a ved Kile å kjøre øve te Nomelandsdammen. Langs den gamle linja er du garantert noen blinkskudd, jaffal når du kjæme te demninga.

Den gamle linja mellom Gåseflå å Iveland stasjon
Den gamle linja mellom Gåseflå å Iveland stasjon

Kraftstasjonen på Nomeland pleie æ som regel å svinge innom. Hvis en æ ræktig heldig så he di slåppe vannet. Mektige saker!

Nomelandsdammen
Nomelandsdammen
Nomelandsdammen
Nomelandsdammen

Nå som mi he fått sånnein herli strandsti så æ jo Venneslafjorden veldig tegjengelig. Før så blei det møe styr å komme sæ ud te vannkanten, så då va det lett å la ver.

Venneslabrua
Venneslafjorden
Venneslabrua

Nå er det nok ikkje så lenge te di åbne opp for ferdsel i Tømmerrenna igjen. Den æ så nærme veien at du mest kan parkere oppi ho. Området Steinsfossen/Tømmerenna/Setesdalsbanen er som regel innertier. Det er noe med den plassen der som fær mæ te å ville være…snodige greier.

Tømmerrenna
Setesdalsbanen
Steinsfossen

Detta æ noen a plassane æ pleie å vippe innom på mine kjøreturer. Det henne jo at æ ter beinane fatt øu, men alt med måde. Det kan æ skrive bittesyn om ei ann gång.

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål