fbpx

Brannalarmen på Turistheimen

At der kåm te å skje noe rart på Turistheimen blei å slettes ikkje forstøkt øve.

Æ va å besøkte detta firkløveret igår, fekk filma di litt å sånn. Stemninga va god men spent.

Æ fekk tesendt et bilde a di rett før æ skolle lægge mæ, det va et bilde a ei som bedreiv noe som konne minne om jåga. Æ tenkte det va best å ikkje røre for møe i det, så æ bare lot det gå forbi i stillhed.

Det va på mårraen det eskalerte

Klåkka sju ringte Merete, videosamtale selvfølgeli. Det æ jo bare ho som kan kåmme sæ te det, kl sju på ein sønnda mårra!!

Æ skjønte fort at der hadde skjedd noe, for ho va meir ustelt enn det ho pleie å være så tili.

Det vise sæ at midt på nåtta så hadde brannalarmen gått på der oppe. Det ulte å skreig i alle rom. Jentane va aleine på bygget heldigvis, men det gjorde situasjonen slettes ikkje mindre hysterisk a den gronn.

Di føyg rondt hallnagne som hauelause høner å lurte fælt på å som udspant sæ. Den eine heiv så ettehvert på telefonen te brannkonstablane, den andre prøvde å lese sæ opp på branninnstruksane, kokka sto i døra å formante om at ho slettes ikkje ville ha noen trøyte servitører på jåbb i mårr, så detta måtte di bare plænt få noe slutt på!

Di fekk nå slått denna alarmen a, men di råkk såvidt onnår dyna så ulte det igjen. Opp mæ di, føyg rondt i huset å prøvde å lokte sæ fram te røyg i bare onnårtøyet.

Ein stram brannkonstabel ga di streng beskjed om å ikkje slå a noen alarm før alt va sjekka!

Når det då bjønte å ule for ei tredje gång uttpå mårrakvisten, så konne di egentli bare stå opp. Di fekk ringt vågen Signe, som igjen ringte vågen bedriftseier Roald, som igjen fekk skrømt liv i ein representant med peiling på brannalarm.

Det va i denna stond ho tykte at Ingvald øu burde bli informert, å ikkje minst bli vekka.

Det vise sæ at det va bare noe surr i varslingsanlegget, så di fekk aldri deia brannkonstablane på besøg, men di kåm tili igang på kjøkkent då.

 

 

Æ va innom te mi mor på mårraen…ho bare lente sæ godt tebage å sa at

«æ he lært di hå di ska jårr når alarmen gjenge, men nå kåm di sæ opp i god tid då»

An error occurred while retrieving media

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål