fbpx

Alt du trenger å vite om dronefilming i vinterkulde

Alt du trenger å vite om dronefilming i vinterkulde

Dronefilming kan være utfordrende i vinterkulde, men med riktig forberedelse og vedlikehold kan du oppnå fantastiske resultater. Vinterkulde kan påvirke batteritiden, ytelsen til kameraet og skjermens respons, så det er viktig å være forberedt. Her er noen tips for å sikre gode resultater og flotte opplevelser med dronefilming i vinterkulde.

Dronefilming om vinteren

Dronefilming gir unike muligheter for å fange fantastiske vinterlandskap og -scener, men vinterkulde kan påvirke dronens ytelse og resultere i dårligere kvalitet på bildene og videoene.

 • Kulde kan påvirke kameraets ytelse og resultere i dårligere bildekvalitet. For å beskytte kameraet ditt, bør du alltid oppbevare det inne i en varmepose evt i et pledd når du ikke bruker det, og la det varme opp før du tar opp.
 • For å opprettholde kameraets ytelse i vinterkulde, bør du sørge for å holde linsen ren og tørr. Du bør også sørge for å bruke et skjermbeskyttelsesfilter for å beskytte kameraet mot kulde og støv.

Levetid på batterier

 • Du bør også sørge for at batteriene er fullt oppladede før du begynner å filme.
 • For å øke batteritiden i vinterkulde, bør du sørge for å unngå å filme med høy hastighet eller i høye høyder, da dette kan redusere batteritiden. Du bør også unngå å filme i sterk vind, da dette også kan redusere batteritiden. Det er slettes ikke langt opp du skal før temperaturen er meget forandret. 
 • Høyere vindhastigheter i høyden er vanlig. Pass på at ikke du flyr for langt vekk i medvind. Plutselig stuper batterikapasiteten drastisk når kulda setter inn, og da er det ikke sikkert du rekker tilbake i motvinden. Legg gjerne en plan på hvor du evt kan sette ned dronen.

Beskytte skjermen

 • Kulde kan påvirke skjermen og resultere i dårligere respons. For å beskytte skjermen/mobil/kontroller din, bør du alltid oppbevare den inne i en varm pose når du ikke bruker den, og la den varme opp før du tar opp.
 • For å opprettholde utstyrets ytelse i vinterkulde, bør du sørge for å holde den ren og tørr. Du bør også bruke et skjermbeskyttelsesfilter for å beskytte skjermen mot kulde og støv.

Lykke til

Dronefilming i vinterkulde kan være utfordrende, men med de rette forholdsreglene og forberedelsene kan du sikre suksess og få fantastiske resultater. Følg disse tipsene og nyt en smertefri og produktiv dronefilming i vinterkulde.

Som regel så har jeg minst tre batterier med meg. Det første bruker jeg som både en test på batteriytelsen i gitt temperatur samt at jeg tar et overblikk over det som kan fanges på film. Så bruker jeg de to andre til selve filmingen.

Oppsummert

 • Oppbevar kameraet og batteriene inne i en varm pose når du ikke bruker dem, og la dem varme opp før du tar av.
 • Hold linseren og skjermen ren og tørr.
 • Bruk et skjermbeskyttelsesfilter for å beskytte kameraet og skjermen mot kulde og støv.
 • Unngå å filme med høy hastighet eller i høye høyder for å øke batteritiden.
 • Unngå å filme i sterk vind for å øke batteritiden.

Her er noen videosnutter jeg har filmet i kaldt vær:

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål