fbpx

VOC i Color Line Setesdal Tour 2014

Ådu, ådu for ein tur!

Jeg fikk i oppdrag å ta bilde av "det grønne toget" i år. 

Jeg tok jo selvfølgelig dette oppdraget dønn seriøst, og har ligget i beinhard trening i ca 12 mnd. Under touren ifjor blei det avdekket endel "avvik" ser du. Et av problemene ifjor var sidevind, det viste seg at en laber bris ifra vest fikk bilen til å skjeine noe voldsomt på Moisundsletta. For å unngå unødvendige forbikjøringer så blei grusete sideveier benyttet. Det viste seg at bilen ikke var skodd for rallykjøring, jeg var nesten ute i bekken ved 3 anledninger.

Så i år måtte dette gå smertefritt! Pugging av kart samt kursing i både GPS og kompass blei utført i vinter. Siden jeg har en plettfri bakgrunn ifra Oter 1. Vennesla så gikk dette veldig greit. Litt verre var det med kjøretøyet. Bortsett ifra selve kjøringa så kan jeg meget lite om bil. Dette blei satt vekk til et Rally-team på østlandet. Selv tok jeg superlisensen på racerbil. Det gikk rykter om at gruppa skulle sykle opp på 6.15 så her tok jeg ingen sjanser.

Torsdagen før touren fikk jeg levert bilen. Blodtrimma, slik bare Reodor kan. Natt til fredag gikk med til testing av redskapen, før det blei tatt en siste service fredag ettermiddag.

Så kom selve touren! ajajaj! Følte noe var i gjære når jeg så samtlige av guttane kom syklanes med ei bøtte på styret…de må jo ha rabla, tenkte jeg. Det må nå være mye bedre med ein sekk. Det viste seg at alle deia bøttane med mat skulle inn i den nyombygde rallybilen min.Nuvel…rally og bøtter….jaja.Jeg hadde tenkt å tjuvstarte litt, for å være sikker på å rekke opp til Mosby før guttane kom….men neiiiidå. Då skulle de plutselig ta lagbilde. Fikk frest av en serie i ei grusom fart før jeg spant avsted. Med bøttane skvettende vilt og uhemma baki gikk ferden til Mosby.

Der fikk jeg rigget meg til i rondingen….kun for å finne ut at guttane IKKE syklet slik jeg hadde antatt.

Full av fortvilelse og desperasjon akselererte jeg meg igjennon Vennesla, over Iveland å så til Moisund. Ferden over Moisund-sletta gikk meget bedre iår. Til tross for mye motvind så føyg kilometerane avsted. På Moisund så traff jeg på ei frue med ei høne på haue….Nå er ikke jeg så bevandret på Moisund, men dette er sikkert heilt vanlig oppi der.

Et litt tynnere felt kom forbi, og jeg fikk festet det meste til minnebrikka. De føyg forbi som om de skolle røkke noe:)

På vestsia av Otra, forbi Evje er der grusvei…dette passet bilen utmerket. Da jeg kastet bilen rundt en sving, kun for å oppdage vaskebrett og gedigne krater i veien følte jeg at disse bøttene baki her burde nok ha vært sikret bittesyn…men men. Her stod den om å rekke frem til Byglandsfjord før guttane i grønt. Jeg fikk litt overopphetning i turboen det siste strekket før Byglandsfjord så jeg måtte slakke litt av. Fryktet at løpet nå var kjørt. Heldigvis for meg så gikk guttane i ein velt rett etter Evje, så jeg rakk det fint.

På Byglandsfjord måtte jeg finte meg forbi ein lensmann for å få rigget meg til der jeg ønsket. Et litt mindre felt kom spurtende forbi…fremdeles med hastverk.

 

Plutselig fikk jeg besøk i bilen. Denne fintuna redskapen var jo ikke bygget for slikt ekstra vekt, men men…. Ein av guttane hadde ødelagt sykkelen i velten så jeg kunne ikke komme meg til å bare stikke.

Neste stopp var Ose, da skulle jeg omsider bli kvitt all denne ballasten som lå i deia bøttane. Men med all denna ekstra vekta i bilen så så det fryktelig mørkt ut for å rekke detta. Litt flaks fikk jeg igjen da guttane velta igjen, denne gangen på Åraksbø. Så jeg rakk opp før de 🙂

Bøttane blei laina opp av undertegnede samt Lars. Det kan jeg bare si…deia guttane kan håndtere bøtter altså…ajajaj!

Et slankere felt kom inn for nista si, og føyg avsted igjen…

Da var neste mål "den himla kleiva" i Bykle…trodde jeg! Men neiiidå…Jeg blei sendt nedover igjen for å plukke opp annen ballast. Det gikk rykter om at det satt ein "grønn ein" å grein på ein fender i Åraksbø. Turboen var igjen meget aktiv og faretruende nær total kollaps, men den holdt. Reodor kan dette, ser du!

Tårnet av bøtter og sykler bare økt på baki bilen…

Det blei meg bekjent at det skulle stå ei lystig frøken på toppen av Byklekleivane aleine…. Dette blei mitt neste mål. Nå var der imidlertid ikke flere sideveier å benytte, så venstre kjørefelt blei herved benyttet permanent! (trenger blålys i 2015). Den lettere frustrerte sykkelisten jeg plukket opp i Åraksbø hadde nå brått sluttet å grine og hadde meget fokus på vei og trafikk;)

Jeg rakk det igjen, mange takk til ny kartleser:)

 Og riktig nok…på toppen av kleiva stod hun….ei sprudlende frøkenen. Delte ut cola og heiarop til alle deia utmatta sykkelistane som ekte seg over toppen mot Hovden.

Dei "grønne guttane" kom tustanes etterhvert og slo av ein kjas….så var vi plutselig 3 i bilen.

Det bar på ingen problem å ta igjen guttane etter dette. Gruppa var betraktelig slankere og holdt seg godt i sia når jeg ilte forbi.

Målgang var egentlig kleine greier, verken hornmusikk eller drilltropp….guttane bare føyg under ein oppspent ballong og føyg videre for å få seg ein diplom;)

men etterpå….å du hildrane du!!

Takk for turen, håper bildane og videoen kan brukes

Ingvald

Link til bilder: http://ingvald.smugmug.com/Other/VOC-2014/

Video: http://youtu.be/lh-zGg57-f0

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

2 thoughts on “VOC i Color Line Setesdal Tour 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål