fbpx

20 minutter….

Det enkle er ofte det beste….

Av og til så går en tom for ideer….hva skal jeg knipse nå?

Jeg har et par tips som kanskje kan være til hjelp.

Plukk deg ut et tema…det kan være hva som helst, men dette temaet skal være din oppgave i lengre periode. For min del så er jeg nå inne i "ta-portrettfoto-ute-med-en-blitz-periode". 

En blir litt rusten av og til….på denne måten så får jeg pugget litt på ymse innstillinger på kamera og blitz samt at en treffer nye folk og får et godt arsenal med flotte bilder. Just denne øvelsen kaster også av seg på flere plan…man blir flinkere til å skape en dialog med modell, få frem den atmosfæren som trengs for at bildet blir som du ønsker. Det er jo slettes ikkje alle som føler seg "i skuddet" foran et kamera. Dette kan du som fotograf styre med din egen oppførsel og personlighet 😉 Er fotografen stum og usikker så er det grusomt for modellen samt at bildene neppe blir så voldsomt å se på i ettertid.

Så, finn deg et tema som du kan lene deg på i stunder du føler du stanger barken av treane.

Igår kveld fikk jeg skremt ut jentongen på en 20 minutters tur i Fjordparken. Nå begynner jo ho å bli riktig så bevandret foran kameraet, men til stor hjelp for far. 

 

Innstillinger for denne kvelden:

  • stor blender (lite f-tall)
  • godt med zoom (ikke under 150mm)
  • en ekstern blitz
  • litt "trøkk" på ISO(320-800)
  • aparature prioritet(A på Nikon, Av på Canon)

Her er en liten videosnutt av shooten

 

 

Her er forresten et bilde som Helene knipset av meg….

 

Knipzit Fotoappen

Powered by Conduit Mobile

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål
%d bloggere liker dette: