fbpx

…uten billett til Himmelen…

Merete, mi herlige søster, fyller 40 år idag! Gratulerer med dagen, Fru Neset!

 

De fleste av dere kjenner henne som ei forholdsvis grei og snill jente….det he ikkje alltid våre sånn!!

Da vi var små gikk vi på søndagsskulen. Der fikk vi et klistremerke i søndagsskoleboka for hvert oppmøte….ei stjerne.

Nå lærte vi nok himla mye som var greit å få greie på deran, men endel av det var jaffal for meg skrekkelig vanskelig å begripe. For ein vidunderlig, ærlig, hjelpsom, herlig, gavmild og harlig konsti gutt som jeg var, så blei nok noe av det vi lærte tatt noe bokstavlig.

Jeg og mi søster spaserte som regel til og fra dette åndelige lærestedet, myyyye blei sagt og enda mere blei gjettet om, spesielt på vei hjem. Det er klart denne lærdommen satt umiddelbare spor i ein uskyldig sjel…som meg. Det var litt anderledes med Merete, skulle det vise seg!

Jeg hadde tatt ordentlig godt vare på dette kortet med stjernene på…just som nytt var det, og stjernene satt tett som haggel. Jeg hadde fått inntrykk av at det var meget viktig å ha så mange stjerner som mulig. Jeg anså dette kortet som min billett til Himmelen…og stjernene skulle sørge for at plassen min skulle bli meget bra….mesten som et VIP-kort detta. Merete sitt kort var i heller dårlig forfatning….det så ikke ut faktisk.

Så var det ein dag vi kom styrtende heim ifrå denne skulen…Merete sa ikke et ord, kikket bare stramt i taket…. jeg derimot grein….hyyylgrein, klarte mest ikke å puste. Mamma prøvde jo fortvilt å roe ned denne stakkars sjelen av en gutt(denne blåøyde herligheten), men til ingen nytte. Jeg var mest utrøstelig som Merete var snurten. 

..."det var væl te an", sa ho etterhvert……

I all denne hyperventileringa så kom det….tårer og snørr sprutet frå denne uskyldige guttevalpens vidunderlige, men akk så sorgfulle  ansikt…."Merete he reve billetten min te Himmelen!"

Nå he æ heldigvis ei Mor som he begge beinane godt planta i jorda…så det gjekk sæ te utøve dagen dette;) 

…og Merete har alltid en egen evne til å få meg til å "begripe" ting på ein litt meir jordnær måte:)

Skrekkelig stolt av Merete, og glad i ho øu, altså!

Gratulerer med dagen, håper den blir fantastisk!!

 

…lurer på om de fremdeles har samme innfallsvinkel på "pensum" på søndagsskulen…hmmm

Takk for at du vippa innom!

Del jønne deia innleggane med andre hvis du fant noe gøy noe. Vipp innom nettbutikken å kikk dæ litt rondt. Der finner du alt ifrå kaffikåpper te bilder du kan ha på veggen. "by Kranglefant" er en kolleksjon med produkter som er utarbeidet i sammen med Ressursen på Hunsøya. Detta er produkter som er vennesla-inspirert. Deia produktane lage di øu her i Vennesla by Kranglefant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi og våre forretningspartnere bruker teknologier, inkludert informasjonskapsler «cookies» til å samle informasjon om deg for forskjellige formål